+ 387 39 831 781   
jurprom@tel.net.ba
temont logo Član temot grupe

Gume

Nisu sve gume stvorene jednake, pa se isplati osigurati da gume koje želite kupiti odgovaraju vašim zahtjevima.

Mnogi ljudi imaju tendenciju da odaberu proračunsku gumu za faktor uštede troškova, no to može biti loša računica, jer jeftine gume imaju tendenciju bržeg trošenja, mogu povećati potrošnju goriva i ne moraju prianjati na cestu.

Ako puno vozite na autocestama, poželjet ćete gume koje će se mnogo bolje nositi s većim brzinama, dok vozači u seoskim područjima mogu tražiti gume koje se lako mogu nositi sa zahtjevnim terenom.
Važno je da odaberete gume koje su prikladne za uvjete koje najčešće vozite.

 


GALERIJA

Svaka guma je izrađena posebno za vrijeme godine / sezone, u kojoj će se koristiti. Glavne razlike su unutar gaznoga sloja i gume.

  • Zima

Moderne zimske gume izrađene su od vrste gume koja je fleksibilna čak i na niskim temperaturama. Konstruirane su po "pokretnim" letvicama koje su dizajnirane za usmjeravanje vode, snijega i bljuzgavice.

  • Ljeto

Na suhi ili vlažni dan ljeti, ljetne gume imaju najbolje prianjanje i osiguravaju najkraći put zaustavljanja. Temperatura je važan čimbenik, budući da to utječe na svojstva guma.

  • Sve sezone

Ovo su više kao zimske gume nego ljetne gume. To znači da put zaustavljanja nije tako dobar kao ljetna guma, a zimi prianjanje nije tako dobro kao prave zimske gume. Prednost je što ne morate stalno mijenjati gume dva puta godišnje.

Možda će vas zanimati: